Het zit in kleine dingen, "Kanjerzakjes".

Een aantal maanden geleden kreeg ik van http://naaientegenkanker.blogspot.be een patroon een beschrijving voor het maken van chemomutsen. Want zoals je misschien weet en te lezen is in mijn vorig blogbericht,'over-speciale-mutsen' was ik op zoek naar een patroon hiervoor.

Nu kreeg ik een bericht van 'Naaien tegen kanker' om vrijblijvend "Kankjerzakjes" te naaien.  Kanjerzakjes zijn leuke, vrolijke stoffen zakjes waar kids met kanker hun Kanjerketting en kralen in kunnen bewaren.
Vraag je je nu af wat een Kanjerketting is?
De tekst hieronder beschrijft wat het precies is.

"Kinderen die een behandeling tegen kanker ondergaan, krijgen sinds enkele jaren een Kanjerketting. Bij elke behandeling (aanprikken van de katheder, een bestralingsbeurt, chemo, ...) hoort
een specifieke kanjerkraal, die de kinderen aan hun persoonlijke kanjerketting rijgen. Op die manier ‘onthoudt’ de ketting het verhaal van de jonge kanjers. Ze kunnen je kraal per kraal vertellen waar die voor staat en wat ze ervoor hebben doorstaan. Uiteraard reist de ketting regelmatig mee over en weer naar het ziekenhuis, voor onderzoeken, dagopnames of een langer verblijf. En soms is er niet meteen tijd of zin om nieuw ‘verdiende’ kralen aan de ketting te voegen. Zo ontstond het idee om,
op vraag van het ziekenhuis en in samenspraak met de Oudervereniging Leuven, een Kanjerzakje op maat te ontwerpen, waarin de ketting en losse kralen veilig bewaard kunnen worden op de momenten dat ze niet uitgestald of opgehangen wordt. " (Uit de facebookgroep 'Kankjerzakjes naaien')

Wat een goed idee!
Ik ging snel aan de slag en naaide deze zakjes voor het U.Z. Leuven.  Met groep naaisters verdeeld over het land maakten we al heel wat kanjerzakjes.  Het doel voor Leuven is 250 stuks.  
Heb je zin om hiermee aan deel te nemen want elk zakje telt en tovert een glimlach op een gezicht van een kind?  
Neem dan eens een kijkje op de Facebookgroepen: 'Naaien tegen kanker', 'Kanjerzakjes naaien' of 'Kanjerzakjes voor KIKOV'. 
Of de blog: http://naaientegenkanker.blogspot.be kan je ook terecht.
Als je vragen hebt, mag je die gerust aan mij stellen.

Omdat onze neef in behandeling is voor osteosarcoom  in U.Z. Gent had de mama het idee van de Kanjerzakjes (idee van de oudervereniging Leuven) laten vallen in U.Z.G..  Dit vinden ze een leuk initiatief en willen graag het idee verder uitwerken.  Dus er zullen nog heel wat zakjes moeten genaaid worden!
Wil je graag je steentje bijdragen, van harte welkom!


Reacties

 1. Mooie zakjes,tof initiatief.Ik ga zo meteen eens kijken op die andere blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel mooi initiatief! Als je een sponsor zoek voor stof mag je altijd contact opnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie vorm van creapower: je creativiteit inzetten voor anderen!
  Super!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie schrijft en altijd benieuwd wat je ervan vindt!

Populaire posts van deze blog

In 1,2,3

Bernadette the look-o-like...

Portefeuille voor allerlei